Welke subsidies kunt u aanvragen?

Heeft u vernieuwende ideeën? Heeft u groeiambities of wilt u juist internationaal uitbreiden? Misschien werkt u energie- en milieubewust of plant u grote investeringen? Dan bestaan er heel wat interessante maatregelen die uw onderneming doen groeien, transformeren én te innoveren? Als ondernemer kunt u een beroep doen op interessante subsidies, die uw bedrijf een duwtje in de rug geven. Maar weet u eigenlijk wel voor welke subsidies uw onderneming in aanmerking komt?

 

INKASU voorziet u graag van een gedegen subsidieadvies. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Image by Riccardo Annandale

Ontwikkelingsproject

U kunt steun aanvragen voor de ontwikkeling van een innovatie, die op korte termijn tot een succesvolle business kan leiden. Denk aan een nieuw product, dienst, proces of een verbetering hiervan. Het is van belang dat er een aantal uitdagingen moeten worden overwonnen, waarvoor kennis wordt opgedaan tijdens het project.

 

De uiteindelijke ontwikkeling zal een duidelijke impact hebben op de bedrijfsactiviteiten, zoals omzet, investeringen of aanwervingen. 

Colleagues

Strategische Transformatiesteun

Investeringen, die een transformatie van de onderneming beogen, gericht zijn op innovatie, de onderneming internationaal doen groeien of een duurzaam karakter hebben. Dit zijn de grondslagen voor een succesvolle subsidieaanvraag, dus neem jij de stap naar een onderbouwd subsidieadvies? 

Inkasu-groeisubsidie

KMO Groeisubsidie

Heeft u een KMO en wilt u zakelijke groei doormaken, maar heeft u tot op heden hiervoor de kennis niet in huis? Dan kunt u subsidie aanvragen voor de aanwerving van een strategisch profiel en/of het inwinnen van strategisch advies bij een externe consultant. 

Inkasu-ecologiepremie.jpg

Ecologie Premie Plus

Investeren in milieuvriendelijke- of energiebesparende technieken, die worden gestimuleerd door de overheid. Hiervoor kennen zij subsidies op de meerkost ten opzichte van de standaardtechnologie toe, zoals: 

  • koelinstallaties;

  • technieken voor waterhergebruik;  

  • warmterecuperatie;
     

In vele gevallen kan de subsidie worden gecombineerd met een verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen en/of een energiepremie,

Inkasu-Chip.jpg

Vermindering bedrijfsvoorheffing voor onderzoek en ontwikkeling

Ontwikkelt uw bedrijf nieuwe producten/processen en heeft u R&D-personeel? 

Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor vermindering bedrijfsvoorheffing voor uw onderzoekers en ontwikkelaars. 

Wenst u meer te weten over deze maatregel neem dan gerust contact op.