top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEvelyn Desmidt

KMO Groeisubsidie - Oproepkalender 2024

Is je KMO klaar voor een volgende grote stap? Heb je groeiplannen binnen het thema internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen of innovatie maar heb je nog niet de juiste kennis in huis hiervoor? Bekijk dan zeker eens of de KMO groeisubsidie uw groei kan ondersteunen.


De KMO groeisubsidie is een subsidie-instrument waarmee de Vlaamse overheid KMO’s in Vlaanderen ondersteunt bij hun eigen groeitraject. Dat groeitraject moet aansluiten bij één van de bovenstaande vier belangrijke maatschappelijke thema's. De subsidie wordt toegekend voor het verwerven of inkopen van de strategische kennis die je nodig hebt om je groeitraject te kunnen realiseren. Het verwerven van deze kennis kan gebeuren door:

  • enerzijds de aanwerving van een strategische medewerker die je onderneming versterkt op de vlakken waarin je kennis ontbreekt voor het realiseren van het groeitraject

  • anderzijds het inwinnen van advies van een dienstverlener om deze ontbrekende kennis in te kopen


De minimale projectkost (aanwerving en/of advies) bedraagt € 20.000. KMO’s kunnen per groeitraject maximaal € 50.000 subsidie ontvangen via de KMO groeisubsidie. De subsidie bedraagt maximaal € 25.000 voor een advies van één of meerdere externe dienstverlener(s) en maximaal € 25.000 voor de aanwerving van één strategisch profiel. Het steunpercentage wordt vastgelegd op 50% van de advies- en/of loonkost.


In 2024 worden drie oproepen voorzien:

  • Oproep 1: woensdag 20 maart tot en met maandag 15 april

  • Oproep 2: maandag 1 juli tot en met zaterdag 31 augustus

  • Oproep 3: woensdag 20 november tot en met zondag 15 december

Je hoeft niet te wachten tot de oproep openstaat om uw aanvraag voor te bereiden. Let wel het advies of de aanwerving pas van start gaan in de maand die volgt op de indiening van uw dossier.


Wilt u weten of u in aanmerking komt contacteer ons: evelyn@inkasu.beComments


bottom of page