top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEvelyn Desmidt

De kmo groeisubsidie

Kmo's die een groeisprong willen realiseren kunnen via de kmo-groeisubsidie steun krijgen voor het verwerven van de kennis die nodig is om te groeien. Groeien kan op verschillende manieren via:

  • transformatie

  • innovatie

  • internationalisering

De kmo kan de kennis verwerven op twee manieren:

  • zich laten adviseren door een dienstverlener. Dienstverleners waarmee wordt samengewerkt hoeven hiervoor niet erkend of geregistreerd te zijn.

  • een werknemer aanwerven die het juiste profiel heeft om kennis te verankeren in een onderneming.

Het extern advies en/of de nieuwe aanwerving, waarvoor de subsidie gevraagd wordt, dient noodzakelijk en van strategisch belang te zijn om het groeitraject uit te voeren.

Om in aanmerking te komen voor subsidie bedraagt het projectbedrag minstens 20.000 euro (excl. btw). Een kmo kan per jaar en per groeitraject maximaal één subsidie-aanvraag toegekend krijgen.


Maximale steun

Zowel voor de aanwerving van een werknemer als voor het inwinnen van advies van een externe dienstverlener kan de kmo tot 25.000 euro steun krijgen (in totaal dus maximaal 50.000 euro) per jaar. Er wordt een steunpercentage van 50% gehanteerd.


Financieel

Met deze subsidie wordt de onderneming aldus financieel ondersteund om de loonkost van een strategisch profiel te bekostigen tijdens het eerste werkjaar, dan wel om de kost van een advies door een dienstverlener te financieren.Comentarios


bottom of page