top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEvelyn Desmidt

Wil je jouw bedrijf vergroenen of energie besparen?

Heeft jouw onderneming plannen om te investeren in een duurzame technologie of energie-efficiënte oplossing dan bestaan er verschillende maatregelen waarbij de overheid steun geeft.

 

1.       ECOLOGIEPREMIE PLUS

Via deze maatregel kun je steun krijgen voor bestaande technologieën die opgenomen zijn in de technologielijst. De overheid stelt deze lijst nu ook beschikbaar als doorzoekbare databank. Hiermee krijgt u een beter overzicht van de maatregel waarbij u kan filteren op thema (koeling, transport, verlichting, water, warmte of diverse). De steun dit toegekend wordt hangt af van de grootte van de onderneming (kmo of grote onderneming) en van de technologie zelf.

Benieuwd welke technologieën op deze lijst staan, klik zeker eens door naar de volgende link: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/limitatieve-technologieen 

 

2.       GREEN INVESTERINGSSTEUN

Staat de technologie niet op de technologielijst (zie hierboven) maar wens je toch te vergroenen of energie te besparen dan is het de moeite om de GREEN investeringssteun onder de loep te nemen.

Voorbeelden:

-          Overschakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen

o   thermische zonne-energie (geen fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen)

o   geothermie, water of bodem (geen lucht)

-          Inzetten van restwarmte

-          Sommige vormen van elektrificatie waarbij een CO2-reductie optreedt

bijvoorbeeld: een proces op aardgas of stookolie elektrisch maken

-          Investeringen om het totaal energieverbruik te verminderen

o   Aanpassingen aan het productieproces waardoor er minder energie verbruikt wordt

o   Warmte/koudeopslag

 


3.       MIJNVERBOUWPREMIE voor niet-woongebouwen

Wil je bestaande gebouwen (> 15 jaar) energiezuiniger maken door te extra te isoleren, hoogrendementsglas te plaatsen. Of wil je investeren in energiebesparende toestellen (gebouw > 5 jaar). Dan kan MijnVerbouwpremie interessant zijn. Aan elke investering zijn steeds voorwaarden gekoppeld en dient er te worden nagegaan of het de moeite loont om een premie aan te vragen. Bv. minstens 500 m² dakisolatie laten plaatsen.INKASU Consulting adviseert en begeleidt u in deze aanvragen.

Neem contact op voor meer informatie: evelyn@inkasu.beコメント


bottom of page